KieM heeft goede grond nodig om tot volle ontwikkeling te komen: geloof, kansen en geld. Help je mee?

We storten 5% van de giften aan Unicef omdat we elk kind belangrijk vinden.

Overschrijven kan op:

Montessori Leuven vzw

BE16 9733 6450 0974

met vermelding van: “Gift” en je e-mailadres.

Als je graag per mail de betaalgegevens ontvangt, kan je hieronder je gegevens invullen. Met jouw toestemming kunnen we je naam en bericht op deze website publiceren om andere schenkers te inspireren.

Naam

E-mailadres (Zo kunnen we een bedankje en de betalingsgegevens sturen.)

Bedrag in €

Een berichtje voor KieM

Mogen we je bericht op onze website publiceren?
Ik geef toestemming om mijn naam te publiceren.Ik geef toestemming om mijn gestorte bedrag te publiceren.Ik geef toestemming om mijn bericht te publiceren.

Q & A

Waarom kan ik niet online betalen met Paypal, creditcard, …?

Om hiervan gebruik te maken, zouden we installatie- en transactiekosten moeten betalen. Dit geld besteden we liever aan extra educatief materiaal. Een overschrijving is geen meerkost voor de schenker of de ontvanger.

Waarom lanceert KieM geen campagne via een crowdfundingplatform?

Bij de meeste van dergelijke platformen, gaat 6% of zelfs meer van de schenking naar commissie- en transactiekosten. Dit geven we graag aan Unicef in plaats van dergelijke instanties nog wat rijker te maken.

Krijg ik een fiscaal attest bij een schenking vanaf een bepaald bedrag?

Dat zijn we momenteel volop aan het onderzoeken of we als vzw dergelijke attesten mogen afleveren.

Wat als het op één of andere manier niet lukt om KieM op te richten?

Onze projectgroep blijft werken aan de realisatie van dit project. De prognose ziet er momenteel goed uit voor het schooljaar 2020-2021.

Waarom heeft KieM zo lang op voorhand al geld nodig?

KieM werkt sowieso een traject “Inspiratie & vernieuwing” uit voor leerkrachten voor het schooljaar 2019-2020. Ook voor de potentiële KieM-ouders zullen we een aanbod realiseren om nauwer kennis te laten maken met het montessori-gedachtegoed. Al deze initiatieven kosten geld: materialen, gastsprekers, documentatie, … Als een vereniging al eigen financiële middelen heeft, is het gemakkelijker om een lening te krijgen en om aan een locatie te komen.

Hoeveel moet ik in hemelsnaam storten?

Wat je wil schenken voor KieM bepaal je helemaal zelf. Als 100 mensen elk €5 storten, dan hebben we 500 euro bij elkaar gespaard. Daarvan kunnen we de roze toren en de breukencirkels betalen. Als 100 mensen elk €100 storten, dan kunnen we de basismaterialen aankopen voor één onderbouw- en één middenbouwgroep.

Wordt van deze giften het loon betaald?

Nee. De oprichters, raad van bestuur, bestuursleden en alle leden van de werkgroepen doen dit volledig vrijwillig zonder daarvoor een vergoeding te ontvangen. De lonen van de leerkrachten worden door de overheid betaald als we een erkende en gesubsidieerde school zijn.